Bu yıl 9. kez yapılacak Bursa Bilim Şenliği Eylül ayında…
Nerede?
Detaylar
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi projesi 2012 yılında bilimin toplumda yaygınlaştırılması amacıyla dünyada yaygınlaşmış bilim pikniği modelini benimseyerek Bursa Bilim Şenliği etkinliğini düzenlemeye başlamıştır.
Bursa Merinos Parkta bilimsel atölye çalışmaları, bilim gösterileri ve robot yarışması ile başlayan etkinlik ilk yılında dahi 40.000’i aşkın ziyaretçi ağırlamayı başarmıştır.
“Başımıza icat çıkarın” felsefesi ile katılımcıları üretmeye ve yaparak yaşayarak öğrenmeye yönlendiren Bursa Bilim Şenliği sonraki 4 yıl boyunca da bilimi sokağa indirerek Merinos Park’ta gerçekleştirilmiştir. Bu yıllar içerisinde bilimsel atölye çalışmaları, bilim gösterileri yanı sıra güneş enerjili araçlar, hidrojen enerjili araçlar, uluslararası bilimsel atölye çalışmaları, “Bize Sorun” konseptinde bilim söyleşileri ve ödüllü proje yarışması bu sürede etkinliğe eklenen yeni bilimsel faaliyetler olarak dikkat çekmiştir..
2016 yılında Türkiye’nin en büyük dünya markası olan Türk Hava Yolları etkinliğe isim sponsoru olarak marka değeri ve etkinliğin tanıtımı anlamında büyük bir katkı sağlamıştır.
Türkiye’de bilim şenliklerinin yaygınlaşması ve diğer illere yayılımı sonrasında yeni bir vizyonla harekete geçen Bursa Bilim Şenliği etkinliği Merinos Park’tan TÜYAP Bursa Fuar Merkezi’ne taşınarak Bilim Pikniği modelinden Bilim Fuarı modeline geçiş yapmıştır.
2017 yılından itibaren Science Expo adı ile yoluna devam eden etkinlik içerisine Kariyer Günleri, Meslekler Yarışıyor, İnsansız Hava Araçları, Akıl ve Zeka Oyunları ve Autodesk Tasarım yarışmaları eklenerek yoluna hızla devam etmiştir.
2017 yılında Science Expo Türkiye’de bilimsel farkındalığı arttırmak amacıyla ülkemizde ilk kez bilimsel alanda dünya rekoru kırma denemesini yapmış ve başarmıştır. Bu kapsamda “Largest Practical Science Lesson” alanında 42 dakika içerisinde 3417 öğrenci ile 2 adet kimya yoğunluk deneyi gerçekleştirerek dünya rekorunu kırmış ve Guinness Rekorlar Kitabı’nda yerini almıştır.
2020 yılında 9.’su gerçekleştirilecek olan Science Expo etkinliği içerisinde Türkiye’de ilk kez 16 farklı meslek grubunu yarıştıran Meslekler Yarışıyor, Bursa’nın ulaşım sorununu çözmeyi hedef olarak belirleyen Hackathon Yarışması, Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması, robotik kodlama alanında dünyada önde gelen yarışmalardan olan FIRA Robot World Yarışması, bilim gösterileri, bilim söyleşileri, İnsansız Hava Araçları Yarışması, katılımcılara “Bende Yapabilirim” felsefesini aşılayan bilimsel atölye çalışmaları ve firmaların teknolojilerini sergilediği Teknolojik Alanlar ile bu yıl da en az 200.000 katılımcıyı ağırlamayı hedeflemektedir.
Bugüne kadar toplamda 1.128.465 ziyaretçinin katıldığı etkinlikte 557.358 kayıtlı bilimsel atölye çalışması gerçekleştirilmiştir.
Festival programı ve festivalle ilgili daha detaylı bilgilere festivalin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.
Festival Resmi Sitesi Instagram facebook twitter youtube googleBilim Festivalleri