Yükleniyor Festivaller
Tüm Festivaller 1071 Malazgirt Anma Şenlikleri
  • Bu festival geçti.
:

1071 Malazgirt Anma Şenlikleri

23 Ağustos 2021 - 27 Ağustos 2021

Bu yıl 950. kez yapılacak olan 1071 Malazgirt Anma Şenlikleri 23-26 Ağustos’ta Bitlis’te…


Nerede?

Malazgirt Bitlis

Detaylar

Malazgirt Zaferi, Türklerin Anadolu’ya güvenle yerleşmesine imkân veren, bu sayede asırlardır köprü vazifesi görmüş olan Anadolu topraklarının vatan kılınarak Türkiye olduğu, tarihin seyrini değiştiren mühim vakıalardan birisi olarak her yıl Ahlat ve Mazgirt’te Okçular Vakfı tarafından düzenlenen etkinliklerle anılmaktadır. İlki 2017 yılında Malazgirt Zaferi’nin 946. Yıl dönümünde yapılan etkinlikler, bu yıldan itibaren her yıl düzenlenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde gerçekleşen bu etkinliklerde Ahlat ve Malazgirt’te kurulan etkinlik alanlarında birçok aktivite düzenlenmektedir. Bu aktiviteler arasında, çocuk oyun alanı, atlı okçuluk, yaya okçuluğu, okçuluk müsabakaları, kökbörü, cirit gibi geleneksel Türk oyunları ile birçok geleneksel tören düzenlenmektedir. Her yıl 23-26 ağustos tarihlerinde yapılan etkinliklere yüzbinlerce kişi katılım sağlamaktadır.



Festival programı ve festivalle ilgili daha detaylı bilgilere festivalin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Festival Resmi Sitesi Instagram facebook twitter youtube google

 

 

0 / 5 1 Toplam: 1

Puanladınız:


1071 Malazgirt Anma Şenlikleri 1071 Malazgirt Festivali 1071 Malazgirt Şenlikleri Malazgirt Festival Malazgirt Şenlikleri Geleneksel Festivaller
Başlangıç:
23 Ağustos 2021
Bitiş:
27 Ağustos 2021
Bitlis
Türkiye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Festival Navigasyon