Yükleniyor Festivaller
  • Bu festival geçti.

Yeni ve En Yeni Müzik Festivali

 6 Şubat 2020 @ 19:30 - 9 Şubat 2020 @ 01:00     İstanbul

: / /

Arter organizasyonuyla bu yıl ilk kez düzenlenecek Yeni ve En Yeni Müzik Festivali 6-8 Şubat’ta İstanbul Sarıyer’de.


Nerede?

Karbon Sevgi Gönül Oditoryumu İstanbul


Detaylar

devamını oku... kapat

Arter, 6 Şubat’ta İstanbul’a üç gün sürecek yeni bir festival kazandırıyor: Yeni ve En Yeni Müzik Festivali. Klasik ve elektronik müzikten beslenen ve disiplinlerarası geçirgen bir yapıya sahip “Yeni Müzik”in önemli temsilcileri arasında yer alan besteci ve müzisyenler, Arter’in ileri teknik özelliklerle donatılmış performans salonları Sevgi Gönül Oditoryumu ve Karbon’da çok yönlü bir keşif alanı açacak.

Berlin’in deneysel sanat ve müzik sahnesinin önde gelen figürlerinden, Klangspuren Schwaz Tirol, MaerzMusik / Berliner Festspiele, Ruhrtriennale gibi köklü festival ve bienallerin sanat yönetmenliğini ve müzik küratörlüğünü üstlenen Matthias Osterwold’un sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek Yeni ve En Yeni Müzik Festivali, üç güne yayılan programıyla dinleyicilere beş konser etrafında kurgulanan yoğun bir müzik deneyimi vaat ediyor.

Festival 6 Şubat Perşembe günü 19:30’da Karbon’da, Avrupa çağdaş müzik sahnesinin öne çıkan genç bestecilerinden Enno Poppe’nin ensemble mosaik dahilinde gerçekleştireceği Rundfunk (Radio Broadcasting) performansıyla açılıyor. Konser, aralarında Koenig, Kessler, Chowning’in bulunduğu öncü müzisyenler tarafından 60’lı ve 70’li yıllarda ortaya konan “eski” FM Synthesis, Minimoog ve Piganino tınılarını dokuz bilgisayar ve dokuz klavye yoluyla müzikal bir laboratuvar ortamında yeniden işleyerek yaratıcı biçimlerde dönüştürecek.

7 Şubat Cuma günü iki konserle devam edecek festivalde, besteci ve icracılar Mehmet Ali Uzunselvi, Mithatcan Öcal, Emre Dündar, Şahin Kureta, Onur Dülger ve Uğurcan Öztekin tarafından kurulan ICC (Istanbul Composers Collective), her bir bestecinin kendi yazı estetiğine devşirebileceği doğaçlamalar üzerinden, canlı görsellerin de eşlik edeceği serbest bir performansı  19:30’da Sevgi Gönül Oditoryumu’nda sergileyecek.

ICC konserinin ardından 21:00’de, Mazen Kerbaj’ın üçlüsü Wormholes canlı illüstrasyonlar ile zenginleştirilecek bir performansla Karbon’da dinleyicileriyle buluşacak. Lübnan’ın serbest doğaçlama ve deneysel müzik alanının etkili aktörleri arasında yer alan ve Beyrut’ta her yıl düzenlenen doğaçlama müzik festivali Irtijal’in kurucularından biri olan Mazen Kerbaj, Sharif Sehnaoui ve Tony Elieh’in enstrümanlarından yükselen sıradışı seslere cam bir yüzey üzerinde çeşitli boya ve fırçalarla yaratacağı soyut, dönüşen çizimlerle eşlik edecek.

Festivalin son günü olan 8 Şubat’ta yine iki konser gerçekleştirilecek: Mazen Kerbaj bu kez enstrümanlarında Dada ve Fluxus etkilerini sesin beklenmedik tınılarıyla harmanlayan üçlüsü “A” Trio ile 20:00’de Sevgi Gönül Oditoryumu sahnesinde olacak. Gitarda Sharif Sehnaoui ve kontrbasta Raed Yassin’in yer aldığı üçlü, küresel sanat söylemini köklerinden beslendikleri geleneklerle birleştirerek anlık durumlardan yola çıkan yeni bir müzik dili yaratıyor.

“A” Trio’nun ardından 22:00’de, Ryuichi Sakamoto, Ryoji Ikeda ve Blixa Bargeld gibi müzisyenlerle etkileyici ortaklıklar gerçekleştiren Alva Noto, ses ve ışık frekanslarını minimal bir estetikle bir araya getireceği UNIEQAV yerleştirmesi ile Karbon’da olacak. Alva Noto mahlasıyla bilim ve müziğin kesişim alanlarını keşfe çıkan Alman müzisyen ve görsel sanatçı Carsten Nicolai, Arter Yeni ve En Yeni Müzik Festivali’nin son konserinde ses tasarımlarının akışkan dinamiğini akustik ve görsel sembollere dönüştürecek.


Program

6 Şubat 2020, Perşembe
19:30     Enno Poppe’s ensemble mosaik, Rundfunk (Radio Broadcasting) (Karbon)

7 Şubat 2020, Cuma
19:30     ICC (Istanbul Composers Collective), HUIS-CLOS 6 (Sevgi Gönül Oditoryumu)
21:00     Wormholes: Kerbaj. Sehnaoui. Elieh (Karbon)

8 Şubat 2020, Cumartesi
20:00     “A” Trio: Kerbaj. Sehnaoui. Yassin  (Sevgi Gönül Oditoryumu)
22:00     Alva Noto, UNIEQAV (Live) (Karbon)
Goethe-Institut’un değerli desteğiyle

Bilet fiyatları:
Tek konser bileti: Tam 80 TL. İndirimli 60 TL.
Günlük Bilet:Tam 120 TL. İndirimli 100 TL.

Cuma veya Cumartesi günü için geçerlidir.

Kombine Bilet: Tam 250 TL. İndirimli 200 TL.

Tüm konserler için geçerlidir.

Biletler Arter’de. Rezervasyon için: biletler@arter.org.tr veya 0212 708 58 01.
7 yaş ve üzeri bilete tabidir.

Etkinlik alanına sırt çantası ile giriş yapılmamaktadır.

Etkinliğin ses düzeyi geçici işitme bozukluklarına neden olabilir.

Alva Noto için:

Etkinlikte ışığa duyarlı izleyiciler ve epilepsi hastaları için rahatsız edici olabilecek ışık efektleri ve görseller yer almaktadır.

Not

Festival programı ve festivalle ilgili daha detaylı bilgilere festivalin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Festival Resmi Sitesi Instagram facebook twitter youtube

0 / 5 Toplam Puan 0

Your page rank:


Detaylar

Başlangıç:
6 Şubat 2020 @ 19:30
Bitiş:
9 Şubat 2020 @ 01:00
Festival Kategorisi:
, ,

Şehir

İstanbul / Türkiye

İlgili Festivaller

Yorum Bırakın

Avatar