Bu yıl dördüncüsü İstanbul’un kalbinde hayata geçirilecek olan İstanbul Dijital Sanat Festivali’nde birçok interaktif deneyim ve yeni eserler sergilenecek.
Nerede?
Detaylar
Bu yıl dördüncüsü İstanbul’un kalbinde hayata geçirilecek olan İstanbul Dijital Sanat Festivali, interaktif ve sınırları zorlayan yenilikçi eserleri bir araya getiriyor. Mezo Dijital’in ev sahipliğinde ve Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortağı olarak desteklediği festival, 2-5 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerine sanatın ve teknolojinin buluştuğu benzersiz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Festivalin en çok konuşulacak oyun bölümünün küratörü Rahim Ünlü, avatar ve alternatif gerçeklikler üzerine kurulu özel bir sergi alanı tasarlayarak, katılımcıları dijital sanatın sınırlarını zorlayan bir yolculuğa çıkaracak.
Dijital Deneyimlerin Yeni Boyutu: “Mümkün Olanın İmkansızlığı”
Festivalin dikkat çekici bölümlerinden biri olan ve ünlü küratör Rahim Ünlü’nün zihinlerde yer edecek sergi bölümü “Mümkün Olanın İmkansızlığı ve Bir Paradoksun Nacizane Hakikati Hakkında” üzerinden gözleri kamaştırıyor. Bu bölümde, video oyunları ve sanal gerçeklik teknolojileri merkezli 11 adet interaktif deneyime ev sahipliği yapılacak. Ziyaretçiler, günlük yaşamlarının ötesinde, avatarların dünyasına adım atarak, gerçekliğin ötesindeki varoluşu keşfetme fırsatı bulacaklar.
Metaverse ve Sanatın Buluşması: “Goddexx: The Cyber Myth”
Yenilikçi işbirliklerine de sahne olan festivalde, Unfocus Studio’nun metaverse platformu The Sandbox ile geliştirdiği “Goddexx: The Cyber Myth” deneyimi ilk defa ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Metaverse ve fiziksel dünyayı birleştiren bu deneyimde, katılımcılar kuantum bilgisayarları ve klonlama gibi heyecan verici temalar eşliğinde bir sanat macerasına atılacaklar.
Mohsen Hazrati’den “QQQ”: Sanal Gerçekliğin Sesle Buluşması
2023 VR Art Prize ödülüne layık görülen Mohsen Hazrati de yeni eseri “QQQ” ile festivalde yerini alıyor. Katılımcıların ses kontrolü ile etkileşime geçebildiği bu eser, dijital sanatın kullanıcı deneyimi üzerindeki gücünü sergileyerek, interaktif bir sanat yıkımını gözler önüne seriyor.
Uluslararası İşbirlikleri ve “Taisu Project”
Uluslararası projelere de yer veren festival, Japonya merkezli stüdyo UneMeta’nın geliştirdiği “Taisu Project” ile bilim kurgu ve fantastik öğeleri harmanlayan etkileyici bir hikaye sunuyor. Japonya, Çin ve ABD’den yönetmenlerin imzasını taşıyan bu film, festival kapsamında interaktif bir deneyim olarak katılımcılarla buluşacak ve onlara dört ayrı hikayeden oluşan bir dünyayı keşfetme şansı verecek.
Festival kapsamında sergilenecek olan ve dünyayı dijital sanatla yeniden şekillendirme potansiyeline sahip bu ve benzeri eserler, İstanbul’un sanat haritasında yeni bir miletaşı olacak. Sanatseverler ve teknoloji meraklıları için kaçırılmayacak bu festival, interaktif medya sanatının entrikalarla dolu karmaşık ilişkilerini ziyaretçilere an be an deneyimletmeye hazırlanıyor.
Festival programı ve festivalle ilgili daha detaylı bilgilere festivalin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.
Festival Resmi Sitesi Instagram facebook twitter youtube googleDijital Sanat Festivali IDAF İstanbul Dijital Sanat Festivali Sanat Festivalleri