XXF: Very Very French Festival Bu Yıl Bomba Gibi Geliyor!

XXF: Very Very French Festival, bu yıl 24 Kasım–7 Aralık tarihleri arasında Zorlu PSM’de düzenlenecek. İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile düzenlenecek festival bu yıl dinleyicilere poptan caza, elektronik müzikten folka, rock müzikten blues’a 4 değişik etkinlik sunacak.

Bu sene beşincisi gerçekleşecek olan XXF: Very Very French Festival, bu yıl 24 Kasım – 7 Aralık 2018 tarihleri arasında, Zorlu PSM’de düzenleniyor. İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile düzenlenecek festival bu yıl müzikseverlere poptan caza, elektronik müzikten folka, rock müzikten blues’a 4 değişik etkinlik sunacak.

İşte XXF: Very Very French Festival programı şu şekilde:

Fransız çağdaş müzik sahnesinin en etkili isimlerinden biri olan Charles Pasi, 24 Kasım’da Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde! İlk albümünü 22 yaşında çıkaran, bu albümüyle International Blues Challenge’da dünyanın en iyi blues albümleri sıralamasında beşinci olan Charles Pasi, 34 yaşına gelene dek dünyanın dört bir yanını saran müziğiyle XXF Very Very French Festival çerçevesinde dinleyicilerle bir araya gelecek.

Yerel sesleriyle sınırları aşan, yerli dinleyicilerin ilgisinin yanı sıra zevkli canlı performanslarıyla birçok ülkede değişik sahnelerde misafir edilen müzisyenler, “Anatolian Power” adı altında XXF: Very Very French Festival programında bir araya geliyor. Saykodelik folk tınılarının, modern tınılarla kesiştiği gecede Derya Yıldırım & Grup Şimşek ve Elektro Hafız canlı performanslarıyla, Grup Ses ve Kozmonot Osman hızlı performanslarıyla dansa hayır diyemeyeceğiniz canlı setleriyle; 24 Kasım’da Zorlu PSM Studio’da sabah dek sürecek eğlence, XXF: Very Very French Festival’i Anadolu sesleriyle tanıştıracak.

Beyrut- Paris merkezli bağımsız kompozitör Bachar Mar-Khalifé farklı bir oryantalizm için XXF: Very Very French Festival kapsamında 29 Kasım’da Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde yerini alıyor. Klasik, elektronik, rock ve birçok değişik tarzlarda değerlendirilebilecek bir müzikal ruha sahip olan Bachar Mar-Khalifé, dinleyicilere müzikal bir macera sunacak.

Ülkesinin kuzeybatısından downtempo melodileri tüm dünyayı saran Fakear ve Fransa’dan dikkat çeken genç kadın seslerinden olan ve Türkiye’de çevrim içi müzik dinleme portallarında en çok dinlenen isimlerden olan Cléa Vincent, arka arkaya performanslarıyla 7 Aralık’ta Zorlu PSM Studio’da XXF: Very Very French Festival 2018 serisini efsane bir geceyle sonlandıracak.



Bu yazı en son 2024-03-29 08:10 tarihinde güncellenmiştir.

Yorum Bırakın