Parti Düzenleme Rehberi | Parti Düzenleyeceklere Tavsiyeler

Bir yaz akamı sohbetine, sonbaharda hasat partisine veya aile toplantısına ev sahipliği yapmaya mı hazırlanıyorsunuz? Strese gerek yok. Erken başlayıp organize olarak, hiç ter dökmeden unutulmaz bir etkinlik yaratabilir ve ev sahipliği yapabilirsiniz! Sadece bu yedi basit adımı izleyin ve herhangi bir partiye ev sahipliği yapmak çok kolay olacaktır.

1. Adım: Ana Listeler Oluşturun

Temelleri ana hatlarıyla belirleyerek ve önemli ayrıntıları unutmadığınızdan emin olarak planlama sürecine başlayın.

Konuk listesi, iletişim bilgilerini, diyet kısıtlamalarını ve LCV’leri tek bir yerde tutabilir. Dahi İpucu: Potluk tarzı bir parti düzenlemek için bir kayıt oluşturun ve diyet bilgilerini toplamak için kayıt sırasında özel sorular kullanın.

Yapılacaklar listesi, partinizin tüm yönlerini (menü, dekor, müzik ve parti hediyeleri) tek bir yerde tutmanın harika bir yoludur.

Bir alışveriş listesi, bütçenizi ve satın almanız gereken tüm öğeleri takip etmenizi sağlar.

Çevrimiçi kaydolarak konuk listenizi takip edin.

2. Adım: Bir Parti Planlama Zaman Çizelgesi Taslağı Hazırlayın

Planlama, istenmeyen stres ve kaygıdan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. İşte doğru yolda kalmanıza yardımcı olacak bazı yönergeler.

Son 1 ay kala

  • Bütçe oluştur
  • Partinin tarihini, saatini ve yerini ayarlayın
  • Bir temaya karar verin
  • davetiye gönder

Son 3 hafta

  • Süslemeler ve parti hediyeleri sipariş edin
  • Menüyü planlayın
  • Yemek servisi veya fırın gerektiren yiyecek/tatlı siparişi verin
  • Tabak, tabak, masa ve sandalye gibi malzemelerin stokunu alın
  • Bir ana alışveriş listesi oluşturun

Son 2 hafta

  • Bozulmayan ürünler satın alın
  • Herhangi bir parti oyunu ve etkinliği planlayın
  • Yiyecek, oyun, hediye vb. istasyonlarınızın nerede olacağını belirleyin.
  • Bir fotoğraf duvarı için aksesuarlar yapın/satın alın

Son 1 hafta

  • LCV göndermemiş misafirleri takip edin
  • Dondurulabilecek herhangi bir menü öğesini hazırlayın
  • Parti oynatma listesini oluştur

Son 2 gün

  • Meyve / sebzeler gibi taze yiyecekler satın alın
  • Servis parçalarını, sofra takımlarını, tabakları ve cam eşyaları toplayın
  • Evinizin ortak alanlarını temizleyin
  • Park planlarının net bir şekilde iletildiğinden emin olun

Önceki gün:

  • Yiyecek/hizmet siparişlerini onaylayın
  • Meyveleri/sebzeleri hazırlayın ve doğrayın
  • Herhangi bir sos ve tatlı hazırlayın
  • Masayı hazırla
  • Ceketler/ayakkabılar için bir alan belirleyin
  • süslemeleri ayarla

Parti günü:

  • Parti başlamadan bir saat önce yemek hazırlığını bitirin
  • Yiyecek/içecek istasyonları kurun
  • Vakumla bir kez daha final yapın
  • Misafir banyosuna rötuş yapın
  • Giyin ve misafirleri selamla!
  1. Adım: Bir Tema Seçin

Canlı eğlence, çekici dekor ve muhteşem yemeklerle partinizi özel kılın. Benzersiz bir tema oluşturmak, etkinliğinizi unutulmaz kılacaktır. Bu eğlenceli fikirlerden bazılarını deneyin:

  1. Favori On Yılınız Gibi Giyin
  2. Hawaii Luau’su
  3. Great Gatsby:Resmi Kıyafet
  4. Güney Barbekü
  5. Taco Fiesta
  6. Krep ve Pijama
  7. Hollywood Film Gecesi
  8. Sonbahar Festivali
  9. Denizin altında
  10. Cinayet Gizemi Partisi
  11. Masa Oyunu Gecesi
  12. tarla günü
  13. Süper Kahraman Akşam Yemeği
  14. Şarap ve Peynir Akşam Yemeği Partisi
  15. Arka Bahçe Kampı
  1. Adım: Yiyecek Menüsüne Karar Verin

Bir parti genellikle yeni veya karmaşık bir tarifi denemenin zamanı değildir. Menüye daha az resmi bir yaklaşım deneyin ve bazı klasik parti yiyeceklerini ekleyin . Bu fikirleri aklınızda bulundurun:

Crockpots’tan Kurtulun:Birkaç güveç ödünç alarak ve konukların rahat yiyecekler yüklemesine izin vererek her şeyi çok basit tutun.

Kendi Barını Yap: Tacos, dondurma, pankek ve daha fazlası:insanların yiyeceklerini bir sos istasyonuyla kişiselleştirmelerine izin ver.

Atıştırmalık Yiyecekleri Hazırlayın: Kullanımı kolay parmak yiyecekleri, konuklarınıza pek çok farklı lezzeti tatma şansı verir. Artı, birçoğu önceden yapılabilir.

Diyet Sınırlarını Hatırlayın: Vejetaryen, glütensiz ve süt ürünleri içermeyen seçenekler de dahil olmak üzere genel beslenme ihtiyaçlarını düşünün.

Her Şeyi Etiketleyin: Birinin alerjisi olması durumunda, yiyeceklerinizi açıkça tanımlayan küçük karton etiketler yapın.

Çocukları Düşünün: Partinizde daha genç bir kalabalık da varsa, yiyecek seçeneklerinizin peynir, kraker, battaniyeye sarılmış domuz, havuç çubukları ve makarna gibi basit öğeleri içerdiğinden emin olun.

Bir Potluck Hale Getirin: Bir tema oluşturarak ve onu bir potluck yaparak planlamayı bir adım öteye taşıyın. Atmosfer sıradan olabilir, ancak yemeklerin lezzetli olacağından emin olabilirsiniz. Dahi İpucu : Bu 50 yaratıcı yemek temasından birini deneyin .  

  1. Adım: İstasyonları Kurun

Trafik sıkışıklığından kaçınmak için tüm yiyecek ve içecekleri tek bir alana koymayın. Eğlence alanınızdaki her şeyi birkaç istasyona dağıtın:

İçecekler: Bardakları, 2 litreyi ve buzdolabının yanına içecek sürahilerini koyun. Buzdolabında bazı içecekler varsa, gözden kaçmaması için küçük bir işaret yapın.

Mezeler: Yemek odasında büfe veya sunucu var mı? Burası bir peynir tabağı veya rulolar için mükemmel bir yer.

Öğle/akşam yemeği: Ana yemeği mutfağınıza koyun. Sıcak kalması gerekiyorsa (köfte gibi) güveç alın. Ada bu eşyalar için ideal bir yerdir.

Tatlılar: Bu tatlı ikramlar için mutfak tezgahınızda özel bir bölüm oluşturun. Akşam yemeğinden tabakları atmış olan konuklar için yanlarına fazladan tabak ve peçete koyun.

Çocuklar: Eğlenmek için kendi yerlerine sahip olmaları için bir çocuk masası kurun. Tek kullanımlık bir masa örtüsü (boya kalemlerini yerleştirin!) ve fazladan peçetelerle masayı çocuklara uygun hale getirin.

Fotoğraf Duvarı: Boş bir duvara renkli bir kağıt yerleştirerek ve sahte bıyık, silindir şapka, tüy boa vb. #parti hedefleri

Hediyeler: Herhangi bir parti hediyesini kapının yanındaki giriş masanıza koyun ve insanların çıkarken onları kaptığından emin olun.

Adım 6: Süsleyin

Ambiyans önemlidir. Doğru müzik ve aydınlatma, her türlü toplantının havasını belirler.

Bir Çalma Listesi Oluşturun: Partinin temasına uygun bir çalma listesi oluşturun. Taşınabilir hoparlörler, dışarıda yayın yapmayı da kolaylaştırır. Müziğin ne zaman çalmasını istediğinizi belirleyin — tüm parti boyunca veya konuklar geldiğinde.

Aydınlatmayı Düşünün: İyi aydınlatma büyük bir fark yaratır. Klas bir his arıyorsanız, çok parlak olmadığından emin olun. Bu ışık anahtarı kısıcılarından yararlanın! Çocukları güvende tutmak için LED mumlar kullanın.

Dış Mekanı Dekore Edin: Bazı dize ışıkları, tiki meşaleler veya ateş çukuru ile dış mekan ilişkinizi parlatın. Piknik masanız için dışarıda bir masa örtüsü getirin. Açık havada olmak, sınıfa bir dokunuş ekleyemeyeceğiniz anlamına gelmez.

Plastik ve Cam: Kullanmak istediğiniz cam eşya türünü veya plastik bardak ve çatal bıçak kullanmayı tercih edip etmediğinizi düşünün. İyi bir uzlaşma melamin olabilir. Kırılan şeyler hakkında çok daha az endişelenirsiniz.

  1. Adım: Partinin Sorunsuz Devam Etmesini Sağlayın

Parti başlarken aceleye getirilmiş hissetmekten daha kötü bir şey yoktur. Tüm sıkı çalışmanızın tadını çıkardığınızdan emin olmak için bu son ipuçlarını kullanın.

Partinin 30 Dakika Erken Başladığını Düşünün: Bunu yaparak, bir görev beklenenden uzun sürerse kendinize biraz yastık vermiş olursunuz. Programınızda haklıysanız, nefesinizi tutma şansınız var.

Ekstraları Elinizin Altında Tutun: Ekstra cipslerin ve sosun nerede olduğunu bilin ve öğelerin yenilenmesi gerekip gerekmediğini kontrol etmek için telefonunuzda her 30 dakikada bir zamanlayıcı ayarlayın.

Çöpü Çıkarın: Bunun parti başlamadan hemen önce (ve yemek hazırlığınızdan sonra) boşaltıldığından emin olun ve etkinliğin yarısında kontrol edin.

Akışa Uyun: İçecekler dökülebilir veya yiyecekler tükenebilir, ancak ev sahibi olarak en önemli iş, insanların kendilerini rahat ve hoş karşılanmış hissetmelerini sağlamaktır. Sakin olmak, herkesin gecesine iyi başlamanıza yardımcı olacaktır.

Hazırlandığınızda ve organize olduğunuzda parti planlaması eğlencelidir. Partiyi hareket ettirmek için bu denenmiş ve gerçek oyun planını kullanın. Doğru hazırlık ile eğlenceyi eğlenceli bulacaksınız ve bir sonraki partiniz tüm doğru nedenlerle hatırlanacak bir parti olacak.

Unutulmaz bir parti düzenlemek istiyorsanız, doğru malzemelere ihtiyacınız var. İşte burada devreye “https://shop.buseterim.com.tr/parti-malzemeleri” adresi girer. Bu online mağazada, parti malzemeleri arasından seçim yapmanıza yardımcı olacak en kaliteli ürünler bulunmaktadır. Uygun fiyatlarla satın alabileceğiniz bu malzemeler, partinizi unutulmaz kılacak ve misafirlerinizi şaşırtacaktır.


Bu yazı en son 2023-02-01 01:20 tarihinde güncellenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir