Mudanya Kitap Günleri başlıyor

Mudanya 2. Kitap Günleri; “Cumhuriyet Değerleri ve Aydınlanma” temasıyla başlıyor. 21-23 Ağustos tarihleri arasında Mütareke Meydanı ve İsmet İnönü Parkı’nda düzenlenecek olan kitap günleri kapsamında 40 yayınevi, 16 gazeteci, yazar ve sanatçı 3 gün boyunca 6 farklı söyleşi ve imza gününde Bursalı kitapseverlerle buluşacak.

ONUR KONUĞU AYŞE KULİN

Kitap günlerinin bu yılki onur konuğu, Yazar Ayşe Kulin olacak. “Cumhuriyet ve Çağdaş Yaşam” oturumunda Ayşe Kulin’e Yazar ve Yönetmen Nebil Özgentürk eşlik edecek. Oturumda Nebil Özgentürk’ün yazıp yönettiği “Ayşe Kulin” belgeselinin gösterimi yapılacak. Ayrıca Ayşe Kulin’in yakın dostu olan Türkan Saylan’ı anmak için Nebil Özgentürk’ün “Adı Türkan” belgeselinden kısa bir bölüm gösterilecek.

SÖYLEŞİLER VE İMZA GÜNLERİ

Açılış etkinliğinin ardından Oyuncu Levent Üzümcü, Nasuh Mahruki, Siyasetçi Eren Erdem “Türkiye’de Aydınlanma Mücadelesi” oturumunda konuşacak. Gazeteci-Yazar Fatih Yaşlı, Siyasetçi-Yazar Kemal Okuyan, Gazeteci Ceyda Karan 22 Ağustos saat 19.00’da “Siyasal İslam’ın Yükselişi”, Oyuncu-Tarihçi Pelin Batu, Oyuncu Nilüfer Açıkalın, Müzisyen Haluk Çetin ise aynı gün 20.30’da “Edebiyat ve Aydınlanma”, Gazeteci- Yazar Çiğdem Toker, Ünsal Ünlü, Yalçın Karatepe, 23 Ağustos saat 19.00’da “Kriz, Siyaset ve Adalet”, Gazeteci- Yazar Enver Aysever ve Mustafa Hoş ise 20.30’da “Cumhuriyet ve Ayrıntılar” oturumuyla Mudanya’nın konuğu olacak. Etkinlik süresince birçok yazar imza günlerinde Bursalılarla buluşacak.

“YAYINEVİ SAYISINI DÜŞÜRDÜK”

Geçtiğimiz yıl 65 gazeteci, yazar ve politikacının yanı sıra 65 yayınevinin katıldığı kitap günleri kapsamında 37 kültürel etkinlik düzenlendiğini hatırlatan Başkan Türkyılmaz, “Bu yıl Covid-19 tedbirleri kapsamında etkinlik günlerini, söyleşi ve konuk yazar sayılarını istemeden de olsa düşürdük. Açık havada, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak düzenleyeceğimiz kitap günlerimizin Bursa’nın sosyal ve kültürel yaşamına ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Her biri birbirinden değerli yazarlarımıza ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Festivalle ilgili daha fazla bilgi için festival etkinlik sayfasına göz atmanızı öneririz.

Mudanya Kitap Günleri

Bu yazı en son 2024-03-29 08:32 tarihinde güncellenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir