Gezici Festival’in Sinop ve Kastamonu programı açıklandı

Ankara Sinema Derneği’nin düzenlediği 26. Gezici Festival’in Ankara’daki gösterimleri sürerken Sinop ve Kastamonu yolculuğu için hazırlıklar başladı.

Gezici Festival, 3-5 Aralık’ta Sinop Belediyesi’nin katkılarıyla Sinop Halk Eğitim Merkezi’nde, 6-8 Aralık’ta Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu’nun katkılarıyla Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek.

Sinop ve Kastamonu’da gerçekleşecek gösterimler ücretsiz olacak.

Sinop

Gezici Festival, 3 Aralık akşamı Halk Eğitim Merkezi’nde “Anadolu Leoparı” filminin gösterimiyle Sinop’taki açılışını yapacak. Gösterim sonrası yönetmen Emre Kayiş ve filmin oyuncusu İpek Türktan izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Festivalde gösterimler 4 Aralık’ta Necip Çağhan Özdemir’in “Bembeyaz”, Yohan Manca’nın “Kardeşlerim Ve Ben / La Traviata, My Brothers And I”, Selman Nacar’ın “İki Şafak Arasında” ve Tayfun Pirselmoğlu’nun “Kerr” filmleriyle devam edecek. “Kerr” filminin gösterimi sonrasında Tayfun Pirselimoğlu ve filmin yapımcısı Vildan Erşen Sinoplu sinemaseverlerle buluşacak.

5 Aralık’ta gösterimler Tuncel Kurtiz’in Sürgün Yılları bölümü filmleri “Saç” ve “Bebek” ile başlayacak. Günün ikinci filmi “Diyalog”un gösterimi yönetmen Ali Tansu Turhan, yardımcı yönetmen ve kurgucu Osman Sarp Altay ile yapımcı, senarist, kurgucu Burcu Uğuz’un katılımıyla gerçekleşecek. Ferit Karahan’ın “Okul Tıraşı” ve Nazlı Elif Durlu’nun “Zuhal” filmlerinin gösterimiyle Gezici Festival, Sinop’a veda edecek. “Okul Tıraşı” filminin gösterimi sonrasında yönetmen Ferit Karahan, filmin senaristlerinden Gülistan Acet ve oyuncu Melih Selçuk, “Zuhal” filminin gösterimi sonrasında ise yönetmen Nazlı Elif Durlu, başrol oyuncusu Nihal Yalçın ve yapımcı Anna Maria Aslanoğlu izleyicilerle bir araya gelecek.

Kastamonu

Kastamonu’da gösterimler ise 6 Aralık’ta Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda “Diyalog” filmiyle başlayacak. Festival ekibi gösterimin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Tribeca Film Festivali’nden En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleri ile dönen, Levan Koguashvili imzalı “4. Sokaktaki Pansiyon / Brighton 4th” filminin 7 Aralık’taki gösterimi yapımcı Olena Yershova’nın katılımıyla gerçekleşecek.

7 Aralık’ta yapılacak “Zuhal”, “Okul Tıraşı” ve “Anadolu Leoparı” filmlerinin gösterimleri sonrasında söyleşiler gerçekleşecek.

Gezici Festival, 8 Aralık’ta Necip Çağhan Özdemir imzalı “Bembeyaz”, Tuncel Kurtiz’in Sürgün Yılları bölümü filmleri “Saç” ve “Bebek”, Selman Nacar’ın “İki Şafak Arasında” ve Dominik Graf’ın bu yıl Berlin Film Festivali’nde prömiyer yapan filmi “Fabian veya Bok Yoluna Gitmek /Fabian – Going To The Dogs” filmlerinin gösterimleriyle Kastamonu’ya veda edecek.


Bu yazı en son 2021-12-03 12:51 tarihinde güncellenmiştir.

Yorum Bırakın