Engelsiz Film Festivali, Engelsiz Yarışma’da Ödüller Sahibini Buldu

Engelsiz Yarışma ödülleri, 20 Ekim akşamı Goethe-Institut Ankara’daki törende sahiplerini buldu.

Geceyi gazeteci-yazar Sevim Gözay sundu. 696 izleyicinin oylarıyla belirlenen Seyirci Özel Ödülü, İşe Yarar Bir Şey filminin oldu. Ödülü Pelin Esmer ve Barış Bıçakçı’nın dostları İrfan Altıntaş, Festival izleyicisi Esra Güleç’ten aldı.

Oyuncu Nursel Köse, yönetmen Ramin Matin ve sinema yazarı Murat Özer’den oluşan jüri ise En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen ve En İyi Film ödüllerinin sahibini belirledi.

Ümit Ünal’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği Sofra Sırları, En İyi Senaryo Ödülü’nün sahibi oldu. Ödülü, filmin yapımcısı Sinan Yabgu Ünal, Engelsiz Filmler Festivali yönetmeni Emrah Kalan’dan aldı.

Yarışma’da En İyi Yönetmen Ödülü ise Yol Kenarı filmiyle Tayfun Pirselimoğlu’nun oldu. Filmin yapımcısı Vildan Erşen’e, Klappe Auf! Kısa Film Festivali Yönetmeni Andreas Grützner takdim etti.

En İyi Film Ödülü’nün sahibi ise yönetmenliğini Emre Erdoğdu’nun üstlendiği Kar filmi oldu. Filmin yönetmeni Emre Erdoğdu, Klappe Auf! Kısa Film Festivali Yardımcı Yönetmeni Katrin Mersman’dan aldı.

Engelsiz Filmler Festivali 2018, dün akşam Çağdaş Sanatlar Merezi’ndeki Altüst filminin gösteriminin ardından sona erdi.



Bu yazı en son 2024-03-29 08:09 tarihinde güncellenmiştir.

Yorum Bırakın