İki yıldır pandemi nedeniyle yapılamayan “Can Yücel Kültür Sanat Festivali”, bu yıl 2-3-4-5 Haziran tarihlerinde DKSD öncülüğünde gerçekleştirilecek.

Datça Kültür Sanat Dayanışması’nın (DKSD) öncülüğünde Datça Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Datça Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DADADOSK) iş birliği ile 2018 ve 2019 yıllarında gerçekleştirilen “Can Yücel Kültür Sanat Festivali”, bu yıl 2-3-4-5 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. Pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan festival, bu yıl da geçmiş yıllardaki dayanışma ruhuyla kültür ve sanat hayatına değer kazandırma hedefiyle yola çıktı.

FESTİVALDE TÜM ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ

“İmece” anlayışı ile düzenlenecek festivalde tüm etkinlikler halka ücretsiz olacak. Datçalılar festivale davetli gelen müzisyenlerin, ressamların, şairlerin, edebiyatçıların dinleti, söyleşi ve sergilerinde kültür sanat dünyalarını zenginleştirirken, diğer yandan Datça’da yaşayan sanatçıların performanslarına da tanıklık edecek. Festivalin son gününde, önceki festivallerde olduğu gibi Hızırşah Piknik Alanı’nda çocuk etkinlikleri ve konserler düzenlenecek.

.

‘KÜLTÜREL EREZYONA KARŞI CAN YÜCEL VE DEĞERLERİNİ YAŞATMAK’

Bu yılki festivalin amaçları ise tanıtım metninde şöyle açıklandı:

“Kültürel erozyona karşı durmak, Can Yücel’i ve temsil ettiği değerleri yaşatmak, sahip çıkmak, bilinir ve görünür kılmak, şiirini ve sanatını topluma ve gelecek kuşaklara aktarmak. Yöresel, ulusal ve uluslararası sanatçıları ve eserlerini izleyiciyi ile buluşturmak, Kültürel ve sanatsal değerlerimizi görünür kılmak, geliştirilmesine destek vermek. Sanata ve sanatçıya destek olmak. Genç sanatçıları teşvik etmek. Çağdaş bir kent kültürünün oluşumuna ve gelişimine katkı sağlamak. Toplumsal birlikteliği, dostluğu, kardeşliği pekiştirmek.”

Festival ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşılabilir.

Festivalle ilgili daha fazla bilgi için festival etkinlik sayfasına göz atmanızı öneririz.

Can Yücel Kültür Sanat Festivali

Bu yazı en son 2022-05-15 08:54 tarihinde güncellenmiştir.

Yorum Bırakın