8. Engelsiz Filmler Festivali bu yıl çevrim içi

Engelsiz Filmler Festivali, bu yıl pandemi nedeniyle çevrim içi olarak 12-18 Ekim 2020 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Bu yılki ana teması “Normali Ararken” olan festival, pandeminin hayatımız üzerinde bıraktığı etkilerin izini sürecek.

Engelsiz Filmler Festivali, 8. yılında tüm Türkiye’deki sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Pandemi nedeniyle bu yıl çevrim içi olarak 12-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Festival, NORMALİ ARARKEN teması çerçevesinde pandeminin hayatımız üzerindeki etkilerinin izini sürecek. COVID-19 salgını ile birlikte gündelik hayatlarımızda ortaya çıkan değişimler, bu döneme alışmaya çalışırken anlamı aşınan alışkanlıklarımız ve ‘normal’ kabul ettiğimiz ‘eski’nin gün yüzüne vuran sorunları Festival’i bu konu etrafında bir program hazırlamaya itti.

‘Eski’ dünyada ‘normal’ neydi?”, “Bedenle, benlikle, yaşanılan şehirlerle, içinde bulunulan mekanlarla, bir arada yaşanılan hayvanlarla kurulan ilişkilerde ‘normal’ neyi ifade ediyordu?”, “pandemi sonrası yeni dünyada bu ilişkiler nereye evrilecek?”, “başka bir duyarlılıkla farklı bir yaşam örmeye başlayabilecek miyiz yoksa ‘eski normaller’e geri mi döneceğiz?”… Festival, herkesi bu soruların yanıtlarını Eski Normal seçkisinde yer alan altı başlıkta birlikte aramaya davet ediyor.

Türkiye sinemasının son dönemde öne çıkan en iyi örneklerine yer verilen Engelsiz Yarışma, Dünya sinemasından ödüllü filmlerin yer aldığı Dünyadan, animasyon filmlerden oluşan ve yeni nesil sinemacılara esin kaynağı olmayı amaçlayan Çocuklar İçin, Türkiye sinemasının nitelikli kısa filmlerinden derlenen Uzun Lafın Kısası Festival’in diğer program başlıkları.

Tüm Gösterim ve Etkinlikler Erişilebilir ve Ücretsiz
Engelsiz Filmler Festivali, Türkiye ve dünya sinemasından öne çıkan 50’ye yakın filmi, her yıl olduğu gibi, görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olarak izleyiciye sunacak. Çevrim içi bir platformda gerçekleşecek ve tüm Türkiye’den takip edilebilecek Festival’de film gösterimlerinin yanı sıra, film ekipleri ve aktivistler ile söyleşiler de göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için ayrıntılı altyazı seçenekleri ile erişilebilir olarak takip edilebilecek.

Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilir; Festivalin Facebook, Instagram, Twitter hesaplarından duyuruları takip edebilirsiniz.

Festivalle ilgili daha fazla bilgi için festival etkinlik sayfasına göz atmanızı öneririz.

Engelsiz Filmler Festivali

Bu yazı en son 2020-10-08 01:44 tarihinde güncellenmiştir.

Yorum Bırakın