2021 yılında mutlaka katılmanız gereken yerel festivaller

Mart ayıyla başlayan normalleşme adımlarıyla birlikte tatil planları da yapılmaya başlandı. Özellikle havaların ısınmaya başladığı bahar aylarından itibaren sokakları ve meydanları süsleyen rengarenk ve eğlence dolu festivaller en çok özlenen etkinliklerden biri oluyor. Henüz yurtdışı seyahatleri ve dünyaca ünlü festivaller için erken olsa da ülkemizde düzenlenen yerel festivaller de en az yurtdışındaki festivaller kadar cezbedici.

İstanbul Lale Festivali (Mart-Nisan)

Her yıl mart ve nisan aylarında görsel bir şölen sunan İstanbul Lale Festivali şehri bahara hazırlıyor. Şehrin parklarına ve caddelerini süsleyen laleler bir ay boyunca görsel bir şölen sunuyor. Lale Festivali için en çok ziyaret edilen yerler ise Emirgan Korusu, Sultan Ahmet Meydanı ve Göztepe Parkı oluyor.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı (5 – 8 Nisan, Adana)

Adana her yıl nisan ayıyla birlikte çiçek açan portakal bahçeleriyle beyaz gelinliğini giyiyor ve mis gibi kokulara bürünüyor. Eğlenceli etkinlikler ve portakal çiçeği kokusuyla dolup taşan Adana sokakları bu yıl dokuzuncu kez misafirlerini karşılamaya hazırlanıyor.

Alaçatı Ot Festivali (9 – 12 Nisan, İzmir)

Alaçatı Ot Festivali her bahar Alaçatı’nın renkli sokaklarını süslemeye devam ediyor. Üç gün süren festivalde ziyaretçiler her biri birbirinden güzel fotoğraflara fon olan sokaklarında gönüllerince gezerken festivalde birbirinden leziz otlardan yapılan yemekleri tadıyor bir yandan da alışveriş yapma imkanı elde ediyor.

Bağbozumu Festivali (Eylül, Bozcaada)

Türkiye’nin en güzel adalarından biri olan Bozcaada’yı henüz ziyaret etmediyseniz en güzel dönem eylül ayı olacaktır. Hem havaların henüz soğumaya başlamadığı hem de Bağbozumu Festivali’nin yapıldığı bu ayda ada bir başka güzel oluyor. Bağbozumu için ada sakinlerine yardım edebilir bunalınca denize girebilir, festival kapsamında düzenlenen konserler ve çeşitli etkinliklere katılabilirsiniz. Buraya kadar gelmişken Polente’de gün batımını izlemeden dönmeyin.

Zeytin Festivali (Eylül, Bodrum)

Dünyadaki en büyük dört zeytin üreticisinden biri olan Türkiye’de Zeytin Festivali yapılmaması imkansız olurdu. Zeytinin anavatanı olan Ege’de geleneksel hasat yapılırken bir yandan da Zeytin Festivali yapılıyor. Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, zeytinciliği yaşatmak için 9-10 Eylül 2021 tarihlerinde Sea Garden Hasat Günleri’ni gerçekleştiriyor. Festival boyunca zeytin ve zeytinyağı tadımı, zeytin hasadı ve çekişte zeytin yapımı workshop’larında unutulmaz deneyimler yaşayabilirsiniz.


Bu yazı en son 2021-03-10 09:55 tarihinde güncellenmiştir.

Yorum Bırakın