Yükleniyor Festivaller
Tüm Festivaller Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri
  • Bu festival geçti.
:

Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri

4 Eylül 2021 - 5 Eylül 2021
Kütahya Ücretsiz

740. Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri 4-5 Eylül tarihlerinde Kütahya / Domaniç Çarşamba Köyü’nde.


Nerede?

Kütahya

Detaylar

Her yıl Eylül ayının ilk Haftası Pazar günü kutlanmakta olan Hayme ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri, Kütahya’nın Domaniç İlçesine bağlı Çarşamba köyü Hayme Ana Tören Alanında kutlanacak. Törene bütün halkımız davetlidir.

KİMDİR HAYME ANA?

Ertuğrul Bey’in annesi ve Osmanlı’nın kurucusu Osman Gazi’nin de ninesidir. Bir Yörük kadını olan Hayme Hatun’un doğum ve ölüm tarihleri ile ilgili kesin bir bilgi yoktur. Yine de Hayme Ana’nın defin yeri olarak Domaniç / Çarşamba köyü olarak kabul edilmektedir. Kocası Süleyman Şah’ın Fırat Nehri’ni geçerken boğularak ölmesi üzerine Kayı Boyu’nun başına geçen Hayme Ana, Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubad’ın yer göstermesi üzerine önce Ankara Karacadağ, ardından da Domaniç ve Söğüt’e yerleşir.

Ertuğrul Gazi, “Devlet Ana” diye de anılan annesi Hayme Ana’yı, Çarşamba köyünde her yıl çadır kurduğu bir tepe üzerine defnettirmiştir. Sultan II. Abdülhamid, 1892´de Hayme Ana’nın kabri üzerine bugünkü türbeyi yaptırmıştır. O günden bugüne Çarşamba köyünde vefat eden Hayme Ana için mezarı başında anma töreni düzenlenmektedir. Hayme Hatun´un türbesi ve Hayme Ana heykeli Kütahya’nın Domaniç ilçesinde görülebilecek en önemli yerlerden biridir.

Festival programı ve festivalle ilgili daha detaylı bilgilere festivalin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Festival Resmi Sitesi Instagram facebook twitter youtube google

 

 

0 / 5 0 Toplam: 0

Puanladınız:


Hayme Ana Festivali Hayme Ana Şenlikleri Hayme Ana'yı Anma Şenlikleri Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri
Başlangıç:
4 Eylül 2021
Bitiş:
5 Eylül 2021
Ücret:
Ücretsiz
Kütahya
Türkiye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Festival Navigasyon