Yükleniyor Festivaller
Tüm Festivaller SÛFİSİN Sufi Sinema Günleri
:

SÛFİSİN Sufi Sinema Günleri

1 Mayıs - 5 Mayıs
Konya Ücretsiz

SÛFİSİN Sufi Sinema Günleri 1-5 Mayıs’ta sizlerle.


Nerede?

Konya

Detaylar

5. SÛFİSİNEMA GÜNLERİ BAŞLIYOR

UZUN METRAJ SİNEMA FİLMİ SENARYOSU YARIŞMASI

Hz. Mevlâna ve Ailesi’nin Konya’yı Teşriflerinin Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında 01-05 Mayıs 2024 tarihleri arasında 5. Sûfisinema Günleri (Sûfisin) düzenlenecektir.

Bu kapsamda 15 Ocak 2024 ile 15 Nisan 2024 tarihleri arasında Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Yarışması gerçekleştirilecektir.

Yarışmanın şartnamesini okumak için lütfen tıklayınız.

Afiş için lütfen tıklayınız.

 

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2024 Mayıs ayında yapılacak 5. Sûfisinema Günleri kapsamında tasavvuf filmlerine ilgi duyan herkese açık 60.000 Türk Lirası ödüllü senaryo yarışması ile senaristler ödüllendirilecek. Önceki yıllarda yüzlerce senaryonun başvurduğu Sûfisinema Senaryo yarışması yine bu yıl senarist adaylarını ve senaryolarını bekliyor.

Tasavvuf dünyasının her yönüyle konu edildiği etkinlik, filmin temel taşı olan fikri-senaryoyu destekleyerek Sûfisinema Günleri Etkinliği, tasavvuf ve sinema arasındaki ilgiyi işleyecek yeni film önerileri üzerine metinsel çalışmaları artırmak düşüncesinde.

Sufisinema Ulusal Uzun Metraj Sinema Film Senaryo Yarışması’na 15 Ocak 2024 – 15 Nisan 2024 tarihlerinde son başvuru gününün mesai bitimine gönderilen senaryolar değerlendirmeye alınacak. (2023 yılında yaşanılan deprem nedeniyle iptal edilen SUFİSİNEMA Günleri yarışma müracaatları bu yıl değerlendirmeye alınacaktır.)

Sûfisinema tarafından düzenlenen Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Yarışması 15 Ocak 2024 – 15 Nisan 2024 mesai bitimine kadar başvuruda bulunacak yapımlar değerlendirilecek.

Ulusal Uzun Metraj Sinema Film Senaryo Yarışmasına yapılacak başvurular, sinema alanında usta isimler tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak. Uzun Metraj Senaryo Yarışması’nda kazanana ödülleri, 04 Mayıs 2024 tarihinde 5. Sûfisinema Günleri kapsamında düzenlenecek törenle verilecek.

İlgi duyan herkesin başvurusuna açık olan Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo yarışması hakkında www.sufisinema.gov.tr sitesinden detaylı bilgi alınabilir. Yarışma başvuruları ise sufisinema@sufisinema.gov.tr adresine yapılacaktır.

Festival programı ve festivalle ilgili daha detaylı bilgilere festivalin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Festival Resmi Sitesi Instagram facebook twitter youtube google

 

 

0 / 5 4 Toplam: 1

Puanladınız:


Sufi Sinema Günleri SufiSin SÛFİSİN Sufi Sinema Günleri Film Festivalleri
Başlangıç:
1 Mayıs
Bitiş:
5 Mayıs
Ücret:
Ücretsiz
Konya
Konya
Konya, Türkiye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Festival Navigasyon