İshakçılar’da Festival Coşkusu

15. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri okunan Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Üç günlük coşkuya sahne olan festival kapsamında 450 pehlivan, 23 Eylül Pazar günü Er Meydanı’na çıkacak.

Türkiye’ye Örnek Er Meydanı
Bu yıl Derince Belediyesi’nin Derince Taşköprülüler Derneği, İzmit Taşköprülüler Derneği ve Çavuşlu Köyü Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenlediği 15. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri, coşku içerisinde start aldı. Derince’ye bağlı İshakçılar’da yapılan ve artık kentimizde bir gelenek halini alan Taşköprü Hasat Sonu Festivali, bu yıl üç gün sürecek bir etkinliğe sahne oluyor. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un ilçeye kazandırdığı ve güreş tesisleri alanında örnek proje olarak nitelenen Er Meydanı’nda yapılan bu yılki güreşler, heyecanı daha da arttırdı. 15. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ilk gününe mehteran gösterisi damgasını vurdu.

Mehteranla Kortej Yürüyüşü
İshakçılar’da kılınan Cuma Namazı’nın ardından mehteran takımı bir gösteri sundu. Bu gösterinin ardından mehteran eşliğinde oluşturulan kortejle İshakçılar Er Meydanı’na gidildi. Yol boyunca oluşan korteje başta Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut olmak üzere, Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, MHP Derince İlçe Başkanı Zeki Omurca, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tanju Yılmaz, meclis üyeleri, muhtarlar, güreş camiasından önde gelen isimler, Taşköprülüler dernek başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İshakçılar Er Meydanı’nda gerçekleşen programda ise Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu ve Mevlidi Şerif okundu.  İlçe Müftüsü Mecit Amil’in yaptırdığı dua ile devam eden programda katılımcılara Derince Belediyesi tarafından yemek ikramında bulunuldu.

400’ün Üzerinde Pehlivan
Er Meydanı’na gelen konuklarla tek tek ilgilenen Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin artık bir marka olduğunu belirterek, tüm güreş severleri festivale davet etti. Etkinliklerin üçüncü ve son günü olan 23 Eylül tarihinde yaklaşık 400’ün üzerinde güreşçinin katılımı ile farklı boylarda yağlı güreşler yapılacak. Saat 10.00’da başlayacak olan güreşlere katılması kesinleşen başpehlivan isimleri ise şu şekilde; İsmail Balaban, Hasan Cengiz, Turan Balaban, İbrahim Çoraman, Şaban Yılmaz, Nadir Takı, Murat Gençtürk, Osman Aynur, Faruk Akkoyun, Ahmet Kavakçı, Süleyman Aykırı, Furkan Altın, Emre Erkal, İsmail Erkal, Ahmet Serbest, Erkan Ertan, Arif Akın, Tanju Gemici, Ertuğrul Dağdeviren, İsmail Koç, Mustafa Batu, Şadi Kurt, Serkan Serttürk, Mehmet Yeşil, Mustafa Başdemir, Fatih Atlı, Ali Rıza Kaya, Semih Turgut, Reşat Turgut, Kaan Kaya, Gökhan Şimşek, Mustafa Kemal Karaboğa, Ümit Balta ve Fatih Çakıroğlu.



Bu yazı en son 2020-10-08 01:44 tarihinde güncellenmiştir.

Yorum Bırakın