14. Bodrum Müzik Festivali Onur Ödülü Gülsin Onay’ın

Bu yıl 4-8 Ağustos tarihleri arasında 14. kez gerçekleştirilecek Bodrum Müzik Festivali’nin Onur Ödülü dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay’ın…

Festival kapsamında bu yıl uluslararası kariyeriyle tanınan, 2004 yılından bu yana Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin sanat danışmanlığını üstlenerek hem genç yeteneklerin deneyim kazanmasına hem de Bodrum’un sanatsal açıdan tanınırlığına büyük katkıda bulunan piyano virtüözü Gülsin Onay’a “Onur Ödülü” takdim edilecek.

Gülsin Onay’ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıtada 80 ülkeyi kapsar. Bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicilerle buluşan sanatçının birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Jorg Faerber, Neeme Jarvi, Emmanuel Krivine, Esa-Pekka Salonen, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir.

Rahmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay’ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Kendisine 2. piyano konçertosunu ithaf eden hocası Saygun’un, dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Gülsin Onay’ın 20’yi aşkın albüm kaydı, yorum gücü yanında repertuvar zenginliğini de yansıtır. 2004 yılından bu yana, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin sanat danışmanlığını yapmaktadır.

1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanıyla, 1988’de Boğaziçi ve 2007’de de Hacettepe üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırılmıştır. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti olup, Bilkent Üniversitesi’nin de sürekli sanatçısıdır. 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından “İyi Niyet Elçisi” seçilmiştir. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası, Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri Yılın Piyanisti ödülü, 42. İstanbul Müzik Festivali’nin 2014 “Onur Ödülü” Gülsin Onay’a verilmiştir. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, 2015’ten bu yana, sanatçının adına “Gülsin Onay Piyano Günleri”ni ve ayrıca 2018 sonunda finali gerçekleşecek olan Bisante Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması düzenlemektedir.

Bodrum Müzik Festivali program ve detayları için tıklayınız.


Bu yazı en son 2024-03-29 07:50 tarihinde güncellenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir